Informatie

Over onze club

Leuk dat je meer wilt weten over onze club en sport! Zoals al eerder op de site staat vermeld bestaan wij al meer dat 35 jaar. Je kan bij ons honk-/softballen vanaf 5 jaar oud.

Seizoen/teams

Het honkbalseizoen duurt grofweg gezien van begin april tot en met eind september begin oktober. Vaak hebben wij in de maand maart al oefenwedstrijden. In de wintermaanden wordt er in een sportzaal getraind. Momenteel hebben wij een vijftal teams, een beeballteam, aspirantenteam, juniorenteam, seniorenteam en een softbal damesteam. Op het dames softbalteam na zijn al onze teams gemengde teams.

Net zoals bij andere sporten zijn de teams onderverdeeld in leeftijdsklassen.

Beeball van 5 t/m 12 jaar

Vanaf 5 jaar spelen de kinderen Beeball. Dit is een vereenvoudigde manier van honk-/softbal. De Beeball is onverdeeld in twee categorieën: Beeball Minor en Beeball Major. De kinderen maken spelenderwijs kennis met de regels, gooi en slagtechniek en andere bij honk-/softbal om de hoek komende aspecten. Momenteel hebben wij een Beeball Major team waarin jong tot oud hun aandeel in hebben. Het is overigens voor jongens verplicht een toque te dragen.
De buitentraining van de Beeball is voorlopig op woensdag van 18:00 tot 19:15 uur. De buitentrainingen beginnen in maart (afhankelijk van het weer). In de winter wordt er vanaf januari op zondagmorgen van 09:30 uur tot 11:00 uur getraind in de sportzaal van het Bernard Nieuwentijt College in Monnickendam. De trainer/coaches zijn Marco en Remy

Pupillen 10 t/m 12 jaar

Op dit moment hebben wij geen pupillen team. De kinderen die in deze leeftijdscategorie vallen, trainen mee met de Beeball Major of de aspiranten. Met welk team dit kind zal meespelen is afhankelijk van het niveau van zijn/haar prestaties.

Aspiranten 12 t/m 15 jaar

Zodra de kinderen bij de aspiranten gaan spelen begint het echte honkbalspel. De buitentrainingen zijn op dinsdag van 17:30 uur tot 19:00 uur. De buitentrainingen beginnen in maart (afhankelijk van het weer). In de wintermaanden wordt er binnen getraind. In november en december zijn er pitcher/catchertrainingen in het Bernard Nieuwentijt College. Vanaf januari wordt er getraind in sporthal 'T Spil in Monnickendam.

Junioren 16 t/m 21 jaar

De buitentraining van de junioren is op dinsdag van 19:00 uur tot 20:30 uur. De buitentrainingen beginnen in maart (afhankelijk van het weer). In de wintermaanden wordt er vanaf januari op zondag van 11:00 uur tot 13:00 uur getraind in sporthal Het Bolwerck in Edam. Net als de aspiranten hebben ook zij in de maanden november/december pitcher/catchertraining in het Bernard Nieuwentijt College.

Senioren 21 jaar en ouder

De buitentraining van de Senioren is op donderdag van 19:00 uur tot 20:30 uur. De buitentrainingen beginnen in maart (afhankelijk van het weer). In de wintermaanden wordt er vanaf januari op zondag van 13:00 uur tot 15:00 uur getraind in sporthal Het Bolwerck in Edam.

Softbaldames

De softbaldames trainen in principe op woensdagavond van 19:00 uur tot 20:30 uur mits zij op woensdag een wedstrijd hebben. Dan vind de training plaats op maandagavond van 19:00 uur tot 20:30 uur. In de wintermaanden (vanaf januari) trainen de dames op zondagmiddag van 15:00 uur tot 16:30 uur in sporthal Het Bolwerck in Edam.

Wil je een keer op een van de trainingen komen kijken dan ben je van harte welkom Mail wel eerst even met honkbal@sullivans.nl

Nieuw lid aanbrengen

Zorg jij er als lid voor dat er een nieuw lid wordt ingeschreven, dan ontvang jij 25,- euro korting op je contributiebedrag voor dat betreffende jaar.

Adressen

Kantine/Sportvelden Sullivans: Cornelis Dirkszoonlaan 348A Monnickendam
Bernard Nieuwentijt College: Pierebaan 5 Monnickendam
Sporthal 't Spil: Het Spil 12 Monnickendam
Sporthal Het Bolwerck: Keetzijde 15 Edam